Over OnS

Islamitisch Instituut Moskee Dar el Huda Amsterdam

مسجد المعهد الإسلامي دار الهدى بأمستردام

 

Dar el huda is een moskee en instituut dat naast de vijf dagelijkse gebeden en vrijdagpreken zich bezig houdt met diverse educatieve-, sociale- en maatschappelijke activiteiten.

Wij leven in een tijdperk waarin alleen kennis de eer van een natie hoog houd, en haar volk tot voordeel strekt. Kennis ontdoet de mens van de mantel der onwetendheid, en wij moedigen daarom al onze leerlingen aan om kennis op te doen, want met behulp van kennis kan de mens zijn doelen bereiken. Naast onze educatieve activiteiten zoals het Arabische taal, Koran en diverse Religieuze vakken organiseren wij ook verschillende sociale en maatschappelijke activiteiten om een mooie balans te creëren tussen educatie, gezelligheid en maatschappelijke betrokkenheid.

Kwaliteit en veel persoonlijke aandacht voor de leerling staan centraal bij ons instituut. Zo werken wij bijvoorbeeld enkel met bekwame en ervaren docenten, hebben wij hoogwaardig studiemateriaal, en houden wij onze klassen klein ( gemiddeld 15 leerlingen ) zodat leerlingen veel persoonlijke aandacht krijgen en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Bij Dar el Huda zijn kwaliteit en perfectie zeer belangrijk en werken we met oprechtheid zowel tegen over onszelf als onze leerlingen. Zo streven we naar uitmuntendheid in alles wat we doen. Onze leerlingen worden continue aangemoedigd om verder te leren en zichzelf te ontwikkelen tot het uiterste, dit doen wij o.a. door een intellectueel stimulerende omgeving te bieden waarin zij zich zowel veilig, gezond, en uitgedaagd voelen om het beste in zichzelf naar boven te halen.

Onze voornaamste lessen zijn de Arabische taal ( Lezen, Schrijven en Spreken ) en Koran & Tajweed ( Memorisatie & Recitatie ). Daarnaast bieden wij ook andere lessen aan zoals Islamitische Jurisprudentie ( fiqh ), Islamitische geloofsleer ( al-aqeedah ), biografie van de profeet Mohammed (vzmh), Interpretatie van de Koran ( tafsier ), cursussen en seminars op verschillende onderwerpen die van groot belang zijn in de maatschappij. De lessen en cursussen zijn toegankelijk voor zowel kinderen, jongeren en volwassenen ( mannen en vrouwen ).

We zijn ook erg actief in de maatschappij met verschillende activiteiten om de band te versterken tussen moslims en niet-moslims.